Groninger Ondernemersregeling (vouchers)

Wat kan Indietopia doen voor het MKB?

Groninger bedrijven die deelnemen aan een door de Provincie Groningen erkend programma krijgen de helft van de kosten van een advies vergoed, tot een maximumbedrag van € 5.000. Indietopia is een van de erkende bedrijven. die zijn aangesloten bij deze voucherregeling.

Indietopia biedt innovatie dankzij gamificatie. Mkb’ers die willen vernieuwen krijgen steun van startende én gevierde gameontwikkelaars. Per project werken 6-8 van onze ontwerpers aan een innovatievraagstuk, zoals digitalisering van kunst of de opzet van een virtuele wereld voor trainingsdoeleinden. Gamificatie betekent ook: hoe met beloningen voor (herhaalde) aankopen klassieke organisaties beter zijn voorbereid op een breder, met name via internet winkelend, publiek.

Gamificatie als oplossing

Ben je als mkb’er op zoek naar innovatie? Wil je opvallen in de markt? De professionele ontwikkelaars van Indietopia staan voor je klaar om een oplossing te ontwikkelen voor je organisatie. Een aantal voorbeelden van uitdagingen waarbij wij kunnen helpen:

 • Automatiseren van werkprocessen en er plezier aan toevoegen;
 • Trainen van medewerkers op een nieuwe en motiverende manier;
 • Vertrouwen opbouwen bij consumenten wanneer zij interactie hebben met je producten of diensten in een virtuele omgeving;
 • Gebruikers op speelse wijze laten kennismaken met jouw achtergrondverhaal;
 • Tonen van je producten of diensten in een plezierige virtuele omgeving;
 • Meer klanten werven;
 • Erfgoed digitaliseren voor archiefdoeleinden;
 • Je collectie in 3D tonen op je website;
 • Onderzoek doen naar het printen van onderdelen;
 • De kassa’s in je winkel contactloos maken;
 • Andere mooie innovaties in gang zetten (vraag naar de mogelijkheden).

Interesse in een samenwerking?

Onze gemotiveerde professionals staan voor je klaar!

Branded Games 2.0: meer dan games met slechts een logo

We lopen graag een stapje harder als het gaat om het ontwikkelen van leuke en stimulerende ervaringen. Onze gemotiveerde teams produceren aansprekende titels die je naamsbekendheid vergroten en die succes behalen door plezier voorop te stellen. De games voldoen aan onze gedragscode (Engels) en daarmee passen ze uitstekend bij organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Het opwekken van interesse van spelers is het doel, waarbij jouw merk centraal staat.

Ondersteunt de lokale economie

Indietopia richt zich op het helpen groeien en bloeien van de noordelijke game-industrie. Door als mkb’er te kiezen voor een samenwerking met onze ontwikkelaars, steun je de lokale economie.

Bijdrage aan klant en maatschappij

Bedrijven die op zoek zijn naar serious games of gamificatie, willen niet alleen dat een product een functie vervult of data produceert. Games met meerdere lagen, waaronder diepgaande gameplay, een boel plezier en goede functionaliteit zullen eerder indruk maken op klanten die op zoek zijn naar een team bij Indietopia. Het helpt als de game de gedragscode van Indietopia ondersteunt en daarmee de samenleving op meer dan één manier helpt.

Portfolio: Vers uit eigen proeftuin

Ben je benieuwd naar de projecten die zijn voortgekomen uit onze proeftuin? Bekijk hier ons portfolio en krijg inspiratie voor de oplossingen die ons team kan ontwikkelen voor jouw specifieke uitdaging.

Recente projecten van Indietopia

Ede Staal: mijn Groningen – mien Grunnen

Beleef de muziek, het landschap en de taal van Ede Staal in de museumboerderij van Landgoed Borg Verhildersum in Leens. Voor deze permanente tentoonstelling maakte Indietopia onder meer een virtual reality ervaring, een dialectspel en een interactieve fotowand. Alle informatie vind je op de overzichtspagina.

Expositie Arranged Realism – Kunst in Games

In 2021 toonden we in Museum Belvédère met welk gevoel voor detail er gewerkt wordt aan het maken van virtuele werelden en bovenal hoe deze werelden ons uren van plezier brengen. Hier wat sfeerbeelden. Voor een volledig overzicht neem je een kijkje op de tentoonstellingspagina (Engels).

App: Fitgaaf!

Gezond opgroeien met plezier en minder strijd, dat is waar Fitgaaf! aan bijdraagt. Dat doen ze door gezonde keuzes te belonen met onder meer stickers die men op een FitGaaf!-kalender kan plakken als beloning voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. We legden de basis voor een app met minigames ter ondersteuning van deze methode.

Augmented reality: Toekomst Coderen

Voor het project Toekomst Coderen maakten we een prototype voor een mobiele AR-game met een fysiek scanbaar bord. Het doel van het toegepaste spel was om studenten inzicht te geven in hun potentiële toekomstige carrièrepad, door gegevens van hen te verzamelen via een veegspel. Elke ronde moeten spelers een anomalie vinden in de virtuele AR-ruimte. Zodra alle spelers die hebben gevonden, belanden ze in een minigame waarin ze samenwerken aan een oplossing. Na het oplossen van de minigame, zien de leerlingen een interface in Tinder-stijl waarin ze bepaalde attributen naar links of rechts moeten vegen. Deze eigenschappen en de voorkeuren van de spelers daarvoor worden gebruikt om hun loopbaanadvies op te bouwen.

Artikelen

Gamificatie biedt veel mogelijkheden voor innovatie binnen organisaties van elke grootte. Voor een uitgebreidere toelichting op hoe gamificatie precies werkt en wat het kan doen voor verschillende doelgroepen raden wij de volgende artikelen aan:

Frankwatching: gamification overal in ons dagelijks leven
NRO: beter presteren dankzij gamification
Alles over sport: gamificatie om bewegen te stimuleren

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!