Gedragscode & voorwaarden

Wat houdt de Indietopia Gedragscode in?

Games die worden ontwikkeld via Indietopia moeten voldoen aan de normen die in deze Gedragscode worden beschreven.

Ontwikkelaars ondertekenen onze Gedragscode voordat ze via onze stichting een game of ander product ontwikkelen. De belangrijkste drijfveer voor een spel is plezier, of het nu een betaald of gratis spel is, en dus niet het genereren van een leger aan rondklikkende spelers of het vangen van een zogenaamde ‘witte walvis’ die uiteindelijk voor alle andere spelers betaalt.

De games die bij Indietopia ontwikkeld worden, mogen geen (betaald) gokken, pornografische, obscene, discriminerende of lasterlijke inhoud bevatten. Als een spel wel (gesimuleerde) gokcomponenten bevat, moet het een minimumleeftijd van 12+ hebben. Spellen die de teams van Indietopia ontwikkelen, kunnen gesimuleerd gokken bevatten, maar er wordt nooit voor betaald met echt geld of virtuele valuta. Een knipoog of link naar de gokindustrie kan deel uitmaken van een spel dat draait om het concept van plezier.

Wij zijn van mening dat de speler altijd de controle moet hebben over het systeem van straffen en beloningen in een spel. Spellen moeten leuk zijn en plezier kan de katalysator zijn voor incidentele verslavende neveneffecten. Dit moeten echter bijwerkingen blijven en nooit het hoofddoel van een spel. We ondersteunen geen systeem waarbij spelers verslaafd raken met als enige doel om nieuwe spelers te genereren (in feite een piramidespel creëren) of spelers alleen maar bezig te houden met onvolledige straf- en beloningssystemen.

Indietopia doet geen zaken met partijen die gelieerd zijn aan corrupte of criminele organisaties of activiteiten.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!